субота, 30 грудня 2017 р.

Про нас пишуть

Тренінг CLIL від факультету іноземної філології організували в Мелітополі

Двадцятого грудня  на запрошення директора гімназії № 19 мМелітополь Світлани Мельник та за сприянням декана факультету іноземної філології Галини Морошкіної доценти кафедри теорії та практики перекладу з англійської мови Олександра Головко та Наталя Костенко провели одноденний тренінг із методології CLIL (CLIL Study Methodology Training) для 14 вчителів цієї спеціалізованої гімназії з вивчення іноземних мов.

Активну допомогу в організації тренінгу надали заступник директора гімназії №19 Крістіна Тонкошкур, яка сама є вчителем англійської мови, та заступник декана факультету іноземної філології з профорієнтаційної роботи ЗНУ Валентина Ємельянова.
Проведення семінару стало можливим завдяки спільному естонсько-українському проекту «Впровадження багатомовної моделі освіти та методології CLIL у Запорізькому національному університеті та Запорізькій області». Цей проект реалізується з 1 вересня 2016 до 31 грудня 2017 на факультеті іноземної філології за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Естонії. Він триває в рамках програми співробітництва з розвитку та гуманітарної допомоги.
Координатором проекту з української сторони є Олександра Головко. За її словами, проект надав можливість більше ніж 400 освітянам ознайомитися з методологією CLIL, серед яких 30 стали навіть сертифікованими тренерами CLIL і вже проводять власні тренінги для інших вчителів Запорізької області. Так, наприклад, в жовтні 2017 року за ініціативи декана факультету іноземної філології Галини Морошкіної був проведений семінар для 150 вчителів середніх шкіл м. Запоріжжя.
Варто зазначити, що інтерес до CLIL методології постійно зростає у всьому світі, і факультет іноземної філології є форпостом впровадження значних методичних інновацій не лише в Запорізькій області, але й в усій Україні. Адже методологія CLIL (Contentand Language Integrated earning) – це методологія інтегрованого викладання предмету та іноземної мови. Підхід засновується одночасно на двох фокусах: навчальній дисципліні та іноземній мові, що уможливлює їхнє одночасне викладання і вивчення. Як результат, учні та студенти покращують знання з предмету та мовні й мовленнєві навички.
Особливістю цього тренінгу в м. Мелітополь стало те, що його учасниками стали не лише вчителі іноземної мови цієї гімназії, але й вчителі інших предметів, які бажають навчитися викладати їх іноземною мовою. Вчителі гімназії є дійсно ентузіастами своєї справи, а тому дуже жваво брали участь у тренінгу, залюбки обговорювали питання методології CLIL та намагалися спілкуватися виключно англійською мовою, хоча для деяких - не фахівців з іноземної мови це було досить складно.
Відгуки від учасників тренінгу надійшли лише позитивні, а вчителі вже чекають на другу частину тренінгу в березні 2018 року.
Факультет іноземної філології


Немає коментарів:

Дописати коментар