четвер, 27 квітня 2017 р.

Семінар для ЗД з НВР

21 квітня 2017 року на базі Мелітопольської гімназії №19 пройшов семінар для заступників директорів з НВР з теми «Аналіз результатів моніторингу рівня навченості та планування корекційної роботи».

Проблема здійснення моніторингу в освіті на сьогодні є надзвичайно актуальною, оскільки саме моніторингові дослідження дають можливість цілісно відстежити реальний стан освіти. Але важливим є не просто моніторинг освіти, а дослідження та прогнозування її поступового динамічного розвитку.
Учасники семінару мали можливість переконатися, що моніторингові дослідження, які проводять у гімназії №19, дають змогу:
-        отримання об’єктивної інформації про рівень навчальних досягнень та якість знань учнів школи;
-         встановлення зв’язків між успішністю учнів та результатами роботи вчителів;
-         спрямування роботи всіх учасників навчально-виховного процесу на підвищення ефективності роботи з даного питання; використання отриманих матеріалів на педрадах, батьківських зборах  для оцінки діяльності закладу.
Досвід роботи гімназія №19 свідчить, що оцінювати якість освіти необхідно за якістю основних видів діяльності, визначених шляхом вивчення якості навчального процесу й результатів діяльності системи, які розглядають через рівень підготовленості, особистих задоволень випускників, досягнень педагогів, повноту реалізації навчальних планів.
Учасникам методичного заходу були надані методичні рекомендації щодо організації роботи з цього напряму управлінської діяльності, а також поділилися своїм досвідом планування корекційної роботи Моніторинг має працювати як система, як фактор успіху закладу, педагога, учня.






Немає коментарів:

Дописати коментар